App design & UX cases

Hieronder volgen enkele cases waarbij ik als freelancer heb geholpen bij de ontwikkeling van het conceptueel design. Als UX designer word ik vaak ingeschakeld om ideeën aan te scherpen en met het perspectief op de doelgroep een uitgewerkt conceptdocument op te leveren. De onderstaande cases zijn een greep uit een selectie UX/app/game gerelateerde cases en vertegenwoordigen in slechts enkele gevallen het eindproduct. 

fastportal-logofastportal-logo

 

Je administratieve zaken altijd op orde hebben. Dat is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Wanneer een bedrijf meerdere klanten heeft is het fijn om een overzicht te hebben van al je bedrijfsdocumentatie. Dankzij Fastportal is de vervelende juridische of financiële  communicatie met je klant een stuk makkelijker (en leuker).

 

fastportal_browsersfastportal_browsers
fastportal-close-upfastportal-close-up

Grote functies, verpakken in een kleine omgeving.

Een uitgebreid SaaS platform ook op mobiel toegankelijk maken is lastig. Voornamelijk als je dezelfde functionaliteiten wilt behouden. Met slimme patterns hebben we dit toch mogelijk gemaakt. 

Artboard-1Artboard-1

Radiocontrolled
Crane Operating System

Hoe ontwerp je een ultieme HMI ervaring voor remote controlled ship-to-shore kranen? Defigners dook in de boeken en ging samen met een handvol kraanmachinisten op pad om op de Rotterdamse Maasvlaktes een innovatieve remote controlled kraanbesturing te ontwikkelen. 

UI_UnknownUI_Unknown

'THANK YOU'
GAME CONCEPT

Een thank-you card gameconcept gericht op het verbinden van mensen door een eenvoudig reward/collection principe. Stuur je beste vrienden een leuk bedankje en ontvang in ruil daarvoor karmapunten. Dankzij deze karmapunten komen de verschillende werelden en monsters binnen je game beschikbaar. Elk verzonden bericht beloond je met een 'token'. Deze token kun je inwisselen tegen allerlei beloningen binnen je wereld. 

ipad-pro-mockupipad-pro-mockup
Blessuu_designBlessuu_design

BATTLE QUIZ

Design pattern onderzoek

Wanneer een concept zich nog in een vroeg stadium bevindt kan er al een behoefte ontstaan naar een verdiepend onderzoek naar de interactie en uiting van een concept. Wij als Defigners werden ingeschakeld voor een UX onderzoek naar een game concept voor een 'company-knowledge' game

headerheader
closeupscloseups

Conceptdocument

Ondanks onze passie voor design, speelden we in dit proces een adviserende rol. Wat uiteindelijk een technisch document oplevert met daarin resultaten uit ons onderzoek naar de doelgroep en designpatronen. In dit document demonstreren hoe enkele van deze designpatterns zich doorvertalen naar een uiteindelijk product. Zonder teveel in te gaan op de uiteindelijke content. 

quiz-examplesquiz-examples

Designpatterns

Schetsmatig zetten wij de verschillende designpatterns op een rij. Dit document zou uiteindelijk als leidraad gebruikt worden door de interne ontwerpers. 

quiz-examples-v2quiz-examples-v2
logologo

DOODLE3D

Een kleurrijke applicatie waarin beginnende tekenaars hun eerste stappen in de 3D wereld zetten. Defigners speelden een rol in het ontwikkelen van de wireframes en zette de eerste stappen richting een nieuwe vormtaal. Compleet met een online marketplace waarmee gebruikers hun creaties kunnen delen. 

mockupmockup
marketplacemarketplace

Kan ik je ergens bij helpen?
Neem contact met mij op.  

+31 (0) 6 46 052490 of

[unex_ce_button id="content_81ck6aspy" button_text_color="#ffffff" button_font="regular" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#000000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#000000" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#eeee22" button_border_hover_color="#000000" button_link="info@vincentwielders.nl" button_link_type="email" button_link_target="_blank" has_container="1" in_column=""]MAIL MIJ[/ce_button]