BB-coverBB-cover

Een krachtige beslisbomen creatietool verdient een slim en intuitief ontwerp.

Defigners werkten samen met BizzUX aan de vernieuwde Berkeley Bridge applicatie. Tijdens dit traject doken wij in de Windows 10 guidelines en sloegen we de boeken open over “canvas-orientated” interactie patronen. 

BB-overzicht-1BB-overzicht-1

Berkeley Bridge

Berkeley Bridge helpt kennis om te zetten in online kennistools op basis van beslisbomen. De gebruiksvriendelijke en innovatieve applicatie wordt onder meer gebruikt door de juridische sector, gezondheidszorg, compliance, HRM en overheidsinstanties. Het kernproduct van Berkeley Bridge is de Berkeley Publisher waarmee organisaties hun specialistische kennis op een vriendelijke manier zelf om kunnen zetten in interactieve, beslissingsgebaseerde software.

BB-iconsBB-icons

Canvas orientated design

Hoewel we oorspronkelijk ingehuurd waren om het visuele design te verbeteren hebben we ons niet laten beperken. Als UX-designers zijn we op zoek gegaan naar interactie patronen om de gebruikers van Berkeley Publisher een betere ervaring te bieden. Hierbij hielden wij de 'canvas-orientated' design filosofie aan. Een point-en-klik principe waarbij er met een vrij canvas gewerkt wordt. Denk daarbij aan tools zoals Concept Board, Invision en Adobe software. Zo hebben wij ons naast het ontwerp tevens gefocust op het uitdenken en ontwerpen van verschillende interactie patronen.

BB-formulaBB-formula

Windows 10 guidelines

Microsoft heeft strakke design guidelines gecreëerd voor hun Windows 10 omgeving. Guidelines die nieuwe patterns introduceren. We hebben deze patterns zoveel mogelijk geïntegreerd om de Berkeley Publisher beter te laten aansluiten op het huidige Windows OS en andere applicaties. Naast het toepassen van deze guidelines hebben we de merkidentiteit van Berkeley Bridge zelf ook meer geïntegreerd in het product. Dit bracht o.a. een eigentijds kleurenpalet met zich mee. 

BB-graphsBB-graphs

Doelgroep

De grote uitdaging in dit project lag voornamelijk in de grote en gevarieerde doelgroep van Berkeley Bridge. Aan de ene kant staat de huidige gebruiker - welke dagelijks gebruik maakt van de Berkeley Bridge App -  en aan de andere kant een nieuwe gebruiker, onbekend met de software. We hebben het ontwerp en de interactie van de software zoveel mogelijk laten aansluiten op beide type gebruikers. 

BB-conceptboardBB-conceptboard

Ontwerp voor de toekomst

De Berkeley Bridge applicatie wordt de komende jaren doorontwikkeld en komt met elke update dichter bij een intuïtieve en waar mogelijk innovatieve ervaring. Wij denken daarom niet alleen aan een passend beeld voor nu, maar we ontwerpen voor de toekomst. 

BBSurfaceBBSurface