ZOOVER
REISINSPIRATIE

De leukste periode voordat je je vakantie boekt is het ontdekken van nieuwe reisbestemmingen. Met warme chocolademelk, oude reisgidsen en natuurlijk de nieuwe Zoover Reisinspiratie website. 

zoover-header-lzoover-header-l

De vraag
Ontwerp een nieuwe reisblog ter ondersteuning van Zoover.nl waarop vakantie-ervaringen worden gedeeld.

 

Ons antwoord
Een magazine-styled blog die het dialoog aangaat met de gebruiker. Met de focus op het inspireren door persoonlijke content.

De uitdaging
De gebruiker betrekken met de content en activeren om zelf ervaringen toe te voegen.

zoover-searchoptionzoover-searchoption
zoover-bloggerszoover-bloggers

Met de focus op het inspireren van de gebruiker zijn wij samen met enkele reisbloggers aan tafel gegaan voor een kort doelgroeponderzoek. Daarin stelden wij ons de vraag: Wat maakt een goede reisblog? Daaruit blijkt dat persoonlijk en onafhankelijk geschreven content, sterke foto's en de mogelijkheid tot filteren van de content, zorgen voor een terugkerend publiek.

zoover-articleszoover-articles

EEN ACTIEF PUBLIEK

Gebruikers aanzetten tot het bijdragen van eigen reiservaringen was één van de grote uitdagingen voor de nieuwe weblog. Daarom kozen wij ervoor om de blog een zo persoonlijk mogelijk karakter te geven. Een ruime presentatie van de redactieleden koppelen artikelen aan mensen. Elk redactielid heeft zijn eigen profielpagina met daarin zijn geschreven stukken. 

zoover-ipad-floatzoover-ipad-float
icons-smallicons-small

UX POWERED

Als UX-designers zijn we altijd betrokken met het gehele proces. We ontleden de vraag en werken eerst naar de kern van het probleem. Daarna kijken we pas naar de mogelijkheden. Met wireframes toetsen we de flow van de website. De klant laten we hier actief aan meedoen. Hierdoor kunnen we snel en efficient een functioneel overzicht creeren en deze in een volgend stadium invullen met een sterke identiteit. Dit toetsen duurt voort tot na de oplevering van het product. Zo kunnen we zelfs tot na de officiële lancering nog werken aan een beter resultaat. 

 

iphone-6-streetiphone-6-street

OVERIGE ELEMENTEN

We werken al langer voor Zoover, waardoor we niet alleen online een sterke identiteit bepalen. Ook offline werken we tot in de kleine details. 

Design_voorstel_v1-2Design_voorstel_v1-2